Data Quality
Data Quality (DQ), ofwel datakwaliteit, is een veelgebruikte term in Data Governance. In elk project komen op een bepaald moment wel enige data-issues naar boven.

Voor velen organisaties geldt dat voor het behalen van meer bedrijfssucces, er noodzaak is om de kwaliteit van data op orde te hebben. De wet en regelgeving eist dit ook van deze organisaties. Voor de banken is dit de Basel Committee on Banking Supervision (BCBS 239). De verzekeringmaatschappijen ontkomen er ook niet aan met SolvencyII. Ook bij de energiebedrijven en overheden is de datakwaliteit erg belangrijk.

De consultants van BIGorillas zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de wet en regelgeving hieromtrent. Wij helpen u bij het organiseren van de Data Governance binnen uw organisatie en dus de veiligheid van uw (risico) data.

Data Lineage
Data Lineage biedt inzicht in data die middels verschillende processen is getransformeerd (van begin tot eindstaat). Het helpt om bijvoorbeeld te laten zien, hoe de verkoop informatie is verzameld en welke rol dit kan spelen in nieuwe of verbeterde processen waarbij de gegevens via additionele flow charts binnen de bedrijven en organisaties wordt toegepast. Een ander gebruik van Data Lineage is voor het beschermen van data en het verminderen van risico's. Door het verzamelen van grote hoeveelheden gegevens, stellen bedrijven en organisaties zich bloot aan bepaalde juridische of wettelijke verplichtingen. Deze hebben betrekking op een mogelijke inbreuk op de beveiliging en de blootstelling van gevoelige gegevens.

BIGorillas beschikt over de juiste kennis om uw organisatie te helpen naar een professioneel Data Governance niveau.

Voor meer informatie neem contact met ons op.